Eerste mini-bierfestival in Loksbergen

Halen - Op vrijdag 4 oktober vond op de Panoven in Loksbergen het eerste mini-bierfestival plaats. De organisatie lag in handen van Loksbergen Leeft, maar voor de uitvoering konden zij rekenen op menige enthousiastelingen uit eigen streek die zeer graag hun brouwsels aan het grote publiek wilden voorstellen.

Het opzet van het bierfestival was duidelijk: streekbieren van lokale brouwers voorstellen aan tal van bierliefhebbers. Bezoekers kregen de kans om kennis te maken en te proeven als ware keurmeesters van enkele relatief bekende en vooral ook minder bekende speciaalbieren.

Zo werden niemand minder dan De Carport (met zijn Tripel Ampère), Hoplinter (met hun Sensus en Climax), Brouwerij Buvens (met hun Blondin, Rost, Brunet en Fiston), Family Man (met hun Super saison en Louis pale ale) en 't Stookkot voorgesteld en kregen zij de kans om hun assortiment naambekendheid te geven. ’t Stookkot bewees dan weer dat niet alleen bier gesmaakt werd op het minifestival. Met hun cacaojenever, oude graanjenever, bessenjenever of eaux de vie Peer namen zij hun plaats in tussen de rest. Eigen graan uit eigen provincie én biologisch.

Naast het proeven, in de voorziene proefglaasjes, konden bezoekers ook met al hun vragen over hobbybrouwen terecht bij de heren van biergilde 'De Infusie' uit Kortenaken: een gezellige bende hobbyisten, zeer gedreven en gepassioneerd in het bierbrouwen met een grote liefde voor het heerlijke gerstennat. En tot slot stond ook de veganfoodtruck Lumami paraat om de hongerigen te voorzien van al dit lekkers.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie en bedankt groot en klein voor de talrijke opkomst op hun minibierfestival.

Door Suzy Schrijvers