Lommel United WS knokt zich voorbij Sint-Truiden

Lommel - In het eerste voetbalweekend van oktober mocht het damesvoetbal zich opmaken voor enkele kleppers in eerste provinciale. Lommel United mocht de dames van Sint-Truiden ontvangen. Genk C ontving Pelt en Diepenbeek mocht op bezoek bij Alken.

Lommel begon treuzelend aan de wedstrijd. De bal ging op en af zonder echt grote kansen, tot Joyce De Meester op het kwartier mooi de keeper uitschakelde en de bal in doel kon werken. De 1-0 was gevallen en Sint-Truiden moest komen, wat ze ook deden met een schot op de paal en een mooie draaibal langs de kruising. Daar bleef het echter bij en zo gingen de dames van Lommel de rust in met een 1-0 stand.

Na de pauze werd het veel bitsiger. Sint-Truiden moest komen, maar de defensie van Lommel zat potdicht waardoor de kansen schaars waren. Lommel raakte er soms uit met dreigende counters via De Meester, maar echte uitgesproken kansen kwamen er niet. Kwartier voor tijd viel dan toch de verlossende 2-0 , een foutje achterin bij Sint-Truiden gaf de kans aan De Locht om voor te zetten voor Maes. Dit was het begin van een hevig slotoffensief van Sint-Truiden. In de 89ste minuut pakte Dirickx een rode kaart voor naslagen en even later pakte Proesmans ook rood voor een zware tackle op De Meester. De gemoederen liepen hoog op tijdens de extra tijd en was het laatste fluitsignaal dan ook zeer welkom.

"We hadden een moeilijke wedstrijd tegen een goed voetballend Sint-Truiden. Wwe hebben de 0 gehouden en dat is belangrijk", vertelt een trotse Ronny Marcoen. De Lommelse trainer is zeer tevreden met de resultaten van de voorbije weken. "Wat we tot nu toe hebben bereikt, pakt niemand ons af. Het feit dat we dit laten zien met een mix van jonge en oudere dames die hier allemaal in de buurt wonen, is klasse. De eerste plaats is persoonlijk voor mij niet het belangrijkste. Wel dat we hier een team hebben waar iedereen bereid is om er 120% voor te gaan. We zien wel wat dit seizoen ons brengt. Niets moet, maar elk punt is welkom." Defensief sterkhouder Ils Maes had een zware match achter de rug. "Ik vond het zeker geen makkelijke match, het was zwaar achterin. De prestaties die we hier neerzetten als ploeg zijn super, we vechten voor mekaar met veel inzet."

Verder in eerste provinciale kwam pelt niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Genk en verliest zo hun leiderplaats aan Alken die met stevige 6-1 cijfers won van Diepenbeek. Lommel staat gedeeld aan de leiding met Alken met 15 punten, Pelt volgt op 1 punt en Genk op 2 punten. Onderaan staan Eksel en BS sport met 0 punten. Bocholt haalde de eerste overwinning binnen tegen Eksel.

Door Jo Coomans