06/05/2019 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Hasan Seymen won 1.000 euro op zo’n tien minuten. “Al kan ik nu even geen pizza meer zien”, lachte de Heusdenaar. zb

Winnaar Bruno Pizza Challenge eet twee pizza’s in 10 minuten

tessenderlo/heusden-zolder

Zondagnamiddag werd in het Bruno Service station in Tessenderlo voor de eerste keer de Bruno Pizza Challenge georganiseerd, het Limburgs kampioenschap pizza eten. Heusdenaar Hasan Seymen (21) at twee pizza’s op tien minuten tijd en won zo de Challenge.

Limburgs kampioenschap pizza eten Tessenderlo (zb). Het Belang van Limburg

Acht deelnemers, allemaal Limburgse mannen, gingen de uitdaging aan om op tien minuten tijd zo veel mogelijk pizza’s te eten. Soufian Manti (19) en zijn vriend Ekrem Demircan (22), kwamen vooral voor de lekkere pizza. “Wij eten vaak pizza en daarom denken we dat we deze challenge wel aankunnen. Hopelijk worden we kampioen”, klonk het. Maar die titel hebben ze niet gehaald. Wel Heusdenaar Hasan Seymen (21). “Ik ben een dolgelukkige winnaar.De pizza was overheerlijk én ik heb duizend euro verdiend in tien minuten. Meer heb ik niet nodig. Al kan ik de komende uren wel even geen pizza meer zien.” (lacht)

Op de tweede plaats eindigde Cihan Kemaldar (24) uit Houthalen-Helchteren en kreeg een cheque van 500 euro. Domenique De Groote werd derde en won zo 250 euro. De andere deelnemers ontvingen een pizzacheque.

De Bruno Pizza Challenge kwam er nadat de Bruno Group beslist had om in elke vestiging een echte pizzaoven te plaatsen. “Toen we in de vestiging in Tessenderlo een nieuwe pizzaoven plaatsten, kwamen we op het idee om de wedstrijd te organiseren. De plaatsen waren snel ingevuld. Het was een plezierige namiddag waarvan we wellicht een jaarlijkse traditie zullen maken.” (zb)

VOOR ABONNEES