Leerlingen ontdekken techniek en wetenschap op Vox

Pelt - Tienerschool Vox wil het talent voor techniek en wetenschappen bij jongeren ontdekken en stimuleren. Daarom fungeert de school al enkele jaren als ankerschool voor het initiatief Ontdek Techniektalent van de Provincie Limburg. Deze week maken ze opnieuw honderden leerlingen uit het basisonderwijs warm voor STEM.

Alle basisscholen van scholengroep Limburg-Noord zakken deze week af naar campus Vox Pelt voor hun eerste ervaring met wetenschappen en techniek. De leerlingen volgen workshops die begeleid worden door de techniekcoaches van Ontdek Techniektalent.
Ontdek Techniektalent is een initiatief van de Provincie Limburg, dat tot doel heeft kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek en hun talent hiervoor stimuleren.
De leerlingen komen tijdens deze workshops alles te weten over biochemie, uiteraard afgestemd op hun niveau. Een eerste groep gaat aan de slag met een onderzoek naar de chemische verbindingen in deeg, voedselallergieën en bakt daarna zelf wafels . De andere groep maakt zelf een koelbox waar ijsblokjes in kunnen worden opgeslagen. De eerste reacties gaan van super tof tot heel erg leerrijk. De leerlingen zijn nieuwsgierig, geboeid en werken zeer goed mee.

Door Sara Schoofs