Plantjes ruilen bij Tuinhier Bilzen

Foto: Jan Vuerstaek

Bilzen - Tuinhier Bilzen organiseerde op dinsdagavond 15 oktober zijn jaarlijkse ruilmarkt. Het lokaal van Pabilo werd omgetoverd tot een rijk scala aan oogstmateriaal, plantjes, zaden en zelfs een groot tuinboekenarsenaal.

Kweekperen, speciale tomaten, pompoenen, palmkool, noten... Sommige deelnemers hadden alvast succes gekend met het oogsten. Anderen hadden vaste plantjes en zaailingen vanuit hun eigen tuin in de aanbieding. In het oog sprongen zeke ook de tafels waar gewonnen zaden van verschillende soorten tomaten en bloemen werden aangeboden. Bij deze laatste werden gegadigden ook nog bijgestaan met gedetailleerde informatie.

Tot slot hadden sommige leden ook zelf gestekte chrysanten, fuchsia’s, rozen en andere veil om te ruilen. Zo werd het een gezellige avond waarbij de leden hun uitgebreide kennis en ervaring naar hartenlust konden delen. Wie op het eind van de avond nog graag wat wilde meenemen om haar of zijn tuin in het komende seizoen nog meer kleur te geven, kon nog terecht aan de weggeeftafel.

Door Jan Vuerstaek