60 bezoekers voor literair ontbijt met Ief Postino

Nieuwerkerken - Op zondag 20 oktober zakten zo'n 60 geïnteresseerden af naar buurthuis Ter Cose in Kozen voor een lekker ontbijt, gevolgd door een lezing van Ief Postino.

In 2016 legde Ief Gilis als de Italiaanse postbode Ief Postino 7.000 kilometer af tussen België en Italië. Hij verzamelde door Limburgers geschreven brieven aan buren, geliefden of vrienden in Italië, met wie ze ooit een bijzondere band hadden, of aan wie ze iets wilden vertellen, wat ze nooit eerder verteld hadden. Ief Postino haalde de brieven op en leverde ze ter plaatse af in zijn kleine Apepostwagen, de typische Italiaanse driewieler. Vlaanderen kon de avonturen van Ief volgen tijdens het Eén-programma 'Iedereen Beroemd', waarin hij twee keer per week zijn unieke brievenronde toonde. 

Ief Postino kwam na een lekker ontbijt in Ter Cose vertellen over het idee achter zijn tocht en over de ontmoetingen die hij had met de schrijvers en ontvangers. Het zijn persoonlijke verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee en liefde. De briefschrijvers gaven hem hun vertrouwen en een intieme inkijk in hun leven. De ontvangers reageerden verrast, vol ongeloof en altijd zeer ontroerd. Het werd een bijzonder warm ontbijt met verhalen over menselijke verbondenheid en kwetsbaarheid.

Door Annie Grosseels