Man die meer dan 14 uur aan 90 meter hoge schoorsteen hing is overleden

De man die al sinds zondagnacht ondersteboven aan een negentig meter hoge schoorsteen in het Noord-Engelse Carlisle hing, is overleden. Vermoedelijk is hij in de nachtelijke uren in de oude industriële schoorsteen geklommen. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk.

jvh

Volgens Engelse media hoorden omwonenden de man afgelopen nacht schreeuwen, waarna ze de politie waarschuwden. Daarop werd een grote reddingsoperatie op touw gezet. Op beelden op sociale media was te zien hoe een helikopter rond de schoorsteen cirkelde. De politie gebruikte ook drones om de situatie volledig in kaart te krijgen. De wegen rond het voormalige fabrieksterrein, dat dateert uit 1836, werden afgesloten.

“We doen alles om de man veilig naar beneden te krijgen”, zei politiewoordvoerder Mat Kennerley maandagmiddag. “Maar het is een zeer complexe onderneming. We moeten niet alleen de man veilig naar beneden zien te krijgen, maar ook onze reddingswerkers.” Onder meer het Penrith Mountain Rescue Team werd opgetrommeld. Maar ook zij konden de man niet bevrijden.

Hoogwerker

De brandweer heeft na de middag een oproep gedaan naar ondernemers toe om snel een hoogwerker van minimaal 90 meter naar de plek te brengen. Dergelijke machines worden vaak gebruikt bij de installatie van windmolens en elektriciteitsmasten. In de late namiddag werd zo een hoogtewerker ter plaatse gebracht.

De man hing intussen al meer dan twaalf uur ondersteboven, met zijn benen in de lucht. Wellicht hing hij enkel vast met zijn kledij zodat er zeer voorzichtig te werk moet worden gegaan. Bovendien is de schouw oud, zodat men geen risico op een mogelijke instorting wilde nemen.

In de vooravond zei de politiewoordvoerder dat de man niet meer bewoog en dat er ook geen communicatie meer was. Een uur later kwam dan het nieuws dat hij overleden was. Het lichaam van de vijftiger is intussen naar beneden gehaald.

Waarom de man op de hoge toren is geklommen, is nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten