Robby pakt zilver op Europese culinaire wedstrijd

Hasselt - Robby Pachen van Hotelschool Hasselt heeft samen met zijn teamgenoot George Albert uit Luxemburg zilver behaald op de Europese wedstrijd AEHT (Association of European Hotel and Tourism Schools) in Kroatië. Student Robby van het 7de jaar specialiteitenrestaurant nam deel aan de discipline restaurant service. Olivier Swerts nam deel aan culinary art.

Van 11 tot 16 november vonden in Kroatië de 32ste Annual Conference & Competions plaats.
Jaarlijks zijn onder andere Oostenrijk, Nederland, Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk enz... daar van de partij met laatstejaars uit diverse culinaire opleidingen.
Ruim 300 tieners laten in deze wedstrijden zien wat ze tot nu toe geleerd hebben in de keuken en het restaurantwereld.
De leerlingen worden via loting gekoppeld met deelnemers van andere landen. Goed samenwerken met een partner uit een andere cultuur in het een andere taal vormt een belangrijk aspect in de jurybeoordeling.

Robby moest samen met zijn partner een tafel indekken volgens de regels van de kunst, aangepast aan specialiteiten uit de Kroatische keuken. Serveren van wijn, versnijden en serveren van lokale kazen en ham met hun garnituren waren onderdelen van hun opdrachten.

"De zilveren medaille is mooi meegenomen en een bekroning op het harde werk voor en na de les met de coaches, maar de ervaring is echt onvergetelijk. We hebben zoveel mensen leren kennen en tijdens deze wedstrijd heb ik echt de passie gevoeld, ik hou van dit beroep", aldus Robby.

Door Kathleen Serdons