Sportpark Fortuna56 Smeermaas wordt Sportpark Clement Meesters

Lanaken - Het sportpark van Smeermaas, dat ook wel Jeugdpark en Speeltuin genoemd werd in het verleden, kreeg afgelopen weekend een geheel nieuwe naam en heet voortaan Sportpark Clement Meesters de oud-speler die overleed in 1997.

Naar goede gewoonte worden de jeugdgroepen van Fortuna56 Smeermaas rond de komst van de Goedheiligman in november voorgesteld. Dat is deze keer gebeurd op de dag dat de spelers van het Eerste Elftal, hun thuiswedstrijd speelden tegen koploper 'Sport Heis', de eerste in vierde provinciaal. De wedstrijd werd overigens afgefloten met de eindstand 1-1.
Van tevoren had zich op het veld het een en ander afgespeeld, zoals de voorstelling van de jeugdgroepen. Maar het bestuur en een groep oud-spelers hadden nog iets in petto wat bij sommigen tot emotionele gevoelens zou leiden. Het plein van Fortuna56, zo hadden de oud-spelers en bestuur besloten, zou de naam gaan dragen van oud-speler Clement Meesters die zijn voetbalcarrière door ziekte op moest geven en overleed op 4 januari 1997. Voor deze gelegenheid werd de zus van de overleden oud-speler Clement met een smoes vanachter het buffet het plein opgeroepen en de weduwe van Clement. Viviane, de zus, zou haar zoon Marvi feliciteren met zijn 10 jaar lidmaatschap. De oud-spelers die achter hun rug het plein opkwamen, ontrolden daarna het spandoek met de naam 'sportpark Clement Meesters'. Wat door de aanwezigen, waaronder burgemeester Keulen en enkele schepenen en raadsleden, beloond werd met een langdurig applaus. De totaal verraste zus kon haar tranen niet bedwingen en dat was ook bij heel wat van de aanwezigen het geval.
Zijne Hooglustigheid, Jeugdprins Ruben deed samen met Zijne Heiligheid de aftrap en daarna konden alle jeugdspelers passeren bij de Sint en zijn Pieten voor een grote zak snoep en een foto.

Door Arnold Roberts