Preud’homme offert Amallah op voor basisplek Lestienne in Europa League tegen Vitoria Guimaraes

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Standard start met Maxime Lestienne in de basis op bezoek bij Vitoria Guimaraes op de vijfde en voorlaatste speeldag in Europa League-groep F. In vergelijking met de ploeg die zaterdag Eupen met 1-2 klopte, is er geen plaats meer voor Selim Amallah.

Arnaud Bodart verdedigt het Luikse doel. Mërgim Vojvoda, Zinho Vanheusden, Konstantinos Laifis en Nicolas Gavory vormen de viermansverdediging. Samuel Bastien, Gojko Cimirot, Mehdi Carcela-González, aanvoerder Paul-José Mpoku en Lestienne moeten vanaf het middenveld Renaud Emond bevoorraden. Die kreeg de voorkeur op Obbi Oularé.

Mits een zege kan het team van Michel Preud’homme een grote stap richting Europese overwintering zetten, Vitoria Guimaraes is uitgeschakeld als het niet wint. In groep F deelt Standard met Eintracht Frankfurt de tweede plaats. Beide teams hebben 6 op 12. Arsenal doet beter met 10 punten. Vitoria moet het met 1 punt stellen. Op de slotspeeldag speelt Standard gastheer voor Arsenal en ontvangt Frankfurt Vitoria Guimaraes.

Door Michiel Verheirstraeten