Basejump gaat niet als gepland: waaghals hangt urenlang aan Thaise rotswand

Bron © Belga N

Een basejumper heeft in het zuiden van Thailand urenlang vastgezeten op een steile rotswand. Volgens de krant Thairath ging het om een 28-jarige Oostenrijker, wiens sprong van de berg Khao Ok Talu in de provincie Patthalung maandagochtend mislukte.

Het was pas in de middag dat hij bevrijd kon worden uit zijn levensbedreigende situatie. Volgens de eerste berichten duwde een windvlaag hem na de sprong tegen de rots en raakte zijn valscherm daar verstrikt.

Basejumpers springen uit gebouwen, van rotsen of bruggen met valschermen of wing suits. Volgens de krant Khao Sod was de man de dag ervoor met succes van de andere kant van de berg gesprongen en maakte hij toen deel uit van een groep van acht die de sprong waagde. Hij was echter de enige die daar bleef en zonder toestemming van de andere kant van de berg sprong, vertelde de gouverneur van Patthalung, Kookiat Wongkrapan.

Omwonenden die hulpgeroep hadden gehoord, vonden de man bengelend aan de rots. Een klimmer wist hem uiteindelijk te bevrijden en in veiligheid te brengen. Volgens de rapporten overleefde de man het mislukte avontuur uitgeput, maar met slechts lichte verwondingen.