KWB Koersel volgt voordracht 'Opa en oma zonder stress'

Beringen - Dinsdag 18 februari werd in het Brigidahuis een voordracht gehouden: 'Opa en oma zonder stress' door Bieke Geenen.

KWB Koersel organiseerde deze namiddag i.s.m. FERM en FEMMA. Secretaris Willy Vancluysen verwelkomde 70 luisteraars. “Na een roze wolk moeten ook opa en oma hun plaats zoeken”, vertelde Bieke Geenen, grootoudercoach en schrijfster van het boek 'Opa en oma zonder stress'. Grootouder zijn is dan ook een geweldig privilege. Maar het brengt soms ook onverwachte uitdagingen met zich mee. Want hoe vind je een goede balans tussen mee opvoeden en lekker verwennen? Hoe geef je aan waar je grenzen liggen? Wat als de opvang van je kleinkinderen wat te vermoeiend wordt? En vooral: hoe word je de oma of opa die je altijd al had willen zijn?
Uit het recentste grootouderonderzoek van de Gezinsbond blijkt dat de meeste grootouders minstens één keer per week hun kleinkind zien en helpen bij de opvang. Ongeveer 3 op de 10 wil graag een grotere rol spelen in het leven van zijn kleinkind, maar het is voor grootouders soms moeilijk te bepalen welke rol dat precies moet zijn. Bijna 9 op 10 voelt zich daarnaast overgevraagd als grootouder. Maar één ding is zeker: oma of opa zijn is ‘fantastisch’. Met een publiek vol warme en geïnteresseerde mensen. "Wat kan een auteur nog meer wensen", vertelde Bieke na haar voordracht.

Door Jean Beerten