Beringen in actie tegen pesten

Beringen - Van 14 tot 21 februari organiseren verschillende instellingen onder impuls van Kies Kleur tegen Pesten de Vlaamse Week tegen Pesten.

Net als vorig jaar doet stad Beringen graag mee. “Alle mogelijke acties – groot of klein – zijn van onschatbare waarde om het thema onder de aandacht te houden. En als stad hebben we daar een voortrekkersrol in”, merkt schepen van Jeugd Jessie De Weyer op.
Maar liefst 20% van kinderen en jongeren in Vlaanderen is ooit slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten wil daar samen met kinderen, jongeren en hun begeleiding iets aan doen.
Elk jaar leggen honderden scholen en verenigingen tijdens de Week zelf de basis om pesten meer bewust te voorkomen en aan te pakken. Het stadsbestuur van Beringen engageert zich opnieuw heel duidelijk. “Samen met de kindergemeenteraad willen wij de Vlaamse Week tegen Pesten extra in de kijker zetten. Zo zetten we met de hele kindergemeenteraad de alom gekende vier stippen en maakten enkele kinderschepenen en hun volwassen evenknieën een ludiek filmpje” aldus schepen Jessie De Weyer.
Vandaag gaf schepen De Weyer in aanwezigheid van haar collega’s schepenen Jean Vanhees en Hilal Yalçin, verschillende gemeenteraadsleden en kindergemeenteraadsleden het startschot voor de symbolische actie aan het skatepark. Alle aanwezigen tekenden met stoepkrijt de vier stippen en het Stip It-lied weerklonk. “Een sterk signaal dat we pesten niet tolereren!”

Door Jean Beerten