Poëziejongens van het THHI winnen cultuurpluim

Foto: Yasmien Hautekeete

Tessenderlo - Tijdens de Cultuuravond van dinsdag 18 februari 2020 reikte de gemeente Tessenderlo haar jaarlijkse cultuurpluimen uit. De leerlingen uit de klas 6IW en 6EM van het Technisch Heilig-Hartinstituut ontvingen de cultuurpluim voor hun gedichtenbundel “Poëziejongens”.

Dankzij de steun van Canon Cultuurcel van het Departement Onderwijs kreeg het THHI de unieke kans om als eerste school in Vlaanderen deel te nemen aan een proefproject “Dichter in residentie” rond poëzie op school. Dichter en schrijver Mustafa Kör zat zelf ooit op een technische school en was meteen enthousiast om aan gelijkgestemde leerlingen zijn liefde voor de Nederlandse taal over te brengen. Precies die combinatie van enthousiasme en taalrijkdom lokte dit voorjaar de leerlingen mee op een verrassende ontdekkingsreis van zeven vrijdagsessies.

De groep jonge dichters stelde in oktober hun bundel Poëziejongens voor op de boekenbeurs in Antwerpen en kreeg er heel wat belangstelling. Deze cultuurpluim is voor de jongens een mooie bekroning op een fantastisch project!

Door Yasmien Hautekeete