Forum Romanum is al jaren actief als archeologische site, maar heeft deze symbolische sarcofaag pas nu blootgelegd. “Ten tijde van Mussolini hadden ze meer oog voor indrukwekkende complexen, grote triomfbogen. Nu is er ook ruimte en interesse voor de oudere Romeinse periode”, aldus professor Vermeulen.

Forum Romanum is al jaren actief als archeologische site, maar heeft deze symbolische sarcofaag pas nu blootgelegd. “Ten tijde van Mussolini hadden ze meer oog voor indrukwekkende complexen, grote triomfbogen. Nu is er ook ruimte en interesse voor de oudere Romeinse periode”, aldus professor Vermeulen. © Morien Raeymakers

Graf van Romulus? “Unieke vondst uit mysterieuze periode van Romeinse Rijk”

Jaarlijks kuieren meer dan 7,5 miljoen Rome-bezoekers over het Forum Romanum, maar nu pas beseffen ze wat al twee millennia onder hun voeten verborgen ligt. Aan de trap van het oude senaatsgebouw hebben archeologen een ondergrondse kamer blootgelegd met een sarcofaag en altaar in. “Een bijzondere ontdekking”, zegt directeur Alfonsina Russo. Want die begraafplaats zou onlosmakelijk verbonden zijn met Romulus, de mythische stichter van Rome.

Morien Raeymakers

LEES OOK

Meest Recent