Taiwanese Tjimur Dance Theatre opent 23ste Krokusfestival

Hasselt - Tot 27 februari loopt in en rond het CCHa het Internationaal kunstenfestival voor jong publiek, beter gekend als het Krokusfestival. De aftrap werd gegeven op 20 februari in de kunstacademie met in het CCHa een schitterende openingsvoorstelling van het Taiwanese Tjimur Dance Theatre.

Het Krokusfestival biedt producties en voorstellingen voor het breedst mogelijk publiek. Voor toeschouwers en deelnemers van alle leeftijden presenteert het festival in haar programmaboekje voorstellingen uit alle werelddelen. Het doelpubliek zijn de kinderen van 0 tot 14 jaar. “Laat ze horen en zien zodat ze zelf een invulling kunnen geven aan hun theaterbelevenissen zonder dat ‘de groten’ hen een mening inprenten”, luidt de boodschap.

Als voorsmaak trad het Tjimur Dance Theatre aan in een minimalistisch – lees: niets – decor. De focus lag de volle 100% bij de vier kleurloos geklede dansers die in een langgerekte choreografie dansten, hijgden, praatten, schreeuwden en zongen.

Het 8-daagse Krokusfestival presenteert 122 voorstellingen door 30 gezelschappen uit 11 landen die zowel binnen als buiten worden op meerdere locaties gegeven worden.

Door Chretien Paesen