PXL-Digital organiseert tweedaagse hackathon voor zorgsector

Hasselt - Op 20 en 21 februari organiseerde PXL-Digital een hackathon op Corda Campus in Hasselt. Het initiatief in samenwerking met de XPlore Group, Cegeka en Corda Campus was specifiek gericht op de zorgsector en kreeg de naam 'Care-athon'. Een 30-tal teams van telkens vijf à zes laatstejaarsstudenten Toegepaste informatica gingen de uitdaging aan om gedurende twee dagen apps te ontwikkelen voor de zorgsector.

Wies Bijnens, coördinator van de Care-athon binnen PXL-Digital: “Voor G-karate Vlaanderen werd een app gebouwd waarmee G-sport nog toegankelijker wordt voor personen met eender welke beperking. G-karate Vlaanderen wil via karate de integratie van kinderen, jongeren en volwassenen met speciale behoeften bevorderen - zowel in deze unieke vechtsport als in het dagelijks leven. Andere teams gingen dan weer aan de slag voor Ambulance Wens. Deze organisatie probeert de laatste wens van mensen aan het eind van hun leven te vervullen. De nieuwe app moet het gemakkelijker maken om wensen door te geven en de opvolging in goede banen te leiden.”


Ann Das, lector PXL-Digital, vult aan: “Voor Ferm Kinderopvang verkenden onze studenten de mogelijkheden om gezichtsherkenning te gebruiken bij het inschrijven van de kinderen bij de opvanglocaties. Voor dienstencentrum St-Oda, gespecialiseerd in het verzorgen en begeleiden van zwaar mentaal gehandicapte personen, werden aangepaste games ontwikkeld.”

Door Gerrit Schuermans