Carnavalisten ook uit de bol zonder stoet

Zonhoven - Een carnavalstoet is blijkbaar niet nodig om dubbel te genieten van carnaval plezier tijdens een spetterend stoetbal. Alle Zonhovense groepen en carnavalisten zakten zondagavond af naar de feesttent om samen met de prinsenfamilie van de Zonneridders uit de bol te gaan.

Zoals in veel Limburgse gemeenten werd de carnavalstoet zondag in Zonhoven vanwege de verwachte slechte en misschien wel gevaarlijke weersomstandigheden, afgelast. Een eerste domper op de Carnaval vreugde. Nog nooit gebeurd in de 47 jaar dat het Carnaval in Zonhoven leeft. Maar niet getreurd, het stoetbal bleef geprogrammeerd vanaf 18uur in de feesttent op het Kerkplein. Via de sociale media werd iedereen op de hoogte gebracht en werd er zelfs een “happy hour” aangekondigd tussen 19 en 20uur. Het was natuurlijk aanschuiven aan de toog en de tapkraan stond niet stil voor de bevoorrading van de intussen volgelopen tent. DJ Eric bracht er de ambiance in. Tegen 20uur was iedereen goed opgewarmd en zette de coverband DE SPIKES voor de ganse avond de zaal op stelten. Toch nog een happy-end van deze Carnaval zondag in Zonhoven.
Tot slot kondigde Eddy Vaes, voorzitter van de Zonneridders, aan dat de stoet toch nog zal uitgaan op zondag 26 april 2020.
Of er dan nog een stoetbal volgt….

Door Jean Paul Magdelijns