© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

Bedrijven maken schermen voor verplegend personeel

Een vraag op de sociale media van een personeelslid van woon-zorgcentrum Kristallijn in Spouwen naar mondmaskers voor het verplegend personeel triggerde BrainRangers, een Tongers IT-consultancy-bedrijf, om actie te ondernemen en een beroep te doen op Makersagainstcorona: een samenwerkend initiatief van bedrijven, fablabs en beschutte werkplaatsen onder leiding van het Wilrijkse eventbureau E-demonstrations.

Nico Francois

Sinds de start van de coronacrisis produceert #makersagainstcorona plexi spatschermen voor medisch personeel. Die 'spatkappen' zijn makkelijk te produceren en te onderhouden en vormen een goedkoop extra hulpmiddel voor zorgers die ten tijde van de crisis aan de frontlijn staan. In tegenstelling tot de woekerprijzen van sommige producten maakt #makersagainstcorona de schermen gratis en vallen ze volledig terug op giften en donaties. Ook zijn ze dringend op zoek naar andere bedrijven die hun willen helpen om nog meer spatschermen te produceren.

"Als IT-bedrijf zetten we mensen meestal op een andere manier achter de schermen", geeft BrainRangers mee, "maar dit was zeker even leuk om te doen. Wij mochten de eer hebben om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden, maar de helden zijn hier #makersagainstcorona. Zij doen dit allemaal kosteloos voor de mensen van de zorg. Daarom roepen we ook andere bedrijven op om te kijken hoe ze dit geweldige initiatief kunnen ondersteunen met sponsoring, materiaal, R&D en productie." FactcheckMakersagainstcorona is een samenwerking van meerdere bedrijven onder leiding van E-demonstrations die gratis spatschermen produceren voor de zorg. Ze draaien volledig op giften en sponsoring.

Nieuws uit je buurt

Niet te Missen