Popkoren Echo en Alterecho repeteren elk in hun kot

Hechtel-Eksel - Het Hechtelse jeugdkoor Echo en het volwassenenkoor Alterecho repeteren al heel wat weken niet meer op hun vaste locatie van De Schans in Hechtel. Maar dat is voor de leden geen reden om niet samen te musiceren. Iedereen kreeg de muziek van het liedje ‘It’s a beautifull day’ en heeft daarbij zijn of haar eigen stempartij ingezongen. Koorpianist Davy Lemmens mixte al deze stemmen samen en synchroniseerde de beelden. Dit alles resulteerde zopas in een fantastische nieuwe online videoclip.

“Al van voor de lockdown beslisten we met het bestuur om de wekelijkse repetities van ons 100-koppig koor stil te leggen”, vertelt dirigente Veronique Chef. “Met pijn in het hart uiteraard, want we beleven allemaal veel plezier aan het samen zingen en dansen. We zijn ook volop bezig met het voorbereiden van volgende optredens, maar door de coronacrisis kon het niet anders.” Gelukkig betekende dit niet dat er niet meer gezongen kon worden. De koorleden vinden namelijk op de website steeds nieuwe liedjes ingezongen per stempartij. Daar zorgen dirigente Veronique en pianist Davy voor. “Op die manier kunnen zij de wekelijkse repetities thuis goed voorbereiden”, vervolgt Veronique. “We blijven regelmatig liedjes toevoegen en zorgen er zo voor dat jong en oud kan blijven musiceren.” Op die manier ontstond het idee om iets te doen met deze individuele repetities.

Strijkplank
Pianist Davy Lemmens zorgde ervoor dat iedereen zijn eigen stempartij online kon doorsturen, vergezeld van opnamebeelden. “Deze zijn allemaal gesynchroniseerd met de muziek en de beelden werden samengevoegd in één grote video”, vertelt hij. “Veronique dirigeerde vanuit haar eigen kot deze grote bende, de muzikanten speelden van thuis uit en iedereen zong uit volle borst. Het resultaat mag er zeker zijn. Je ziet leden zingen van achter hun strijkplank, liggend in het gras of op de trampoline. Erg grappig om te zien.”

Het resultaat van de repetities in hun kot van ‘It’s a beautifull day’ is te bewonderen op YouTube als je zoekt op ‘Echo-Alterecho in ons kot versie’.

Door Gerty Thijs