© REUTERS

UEFA verduidelijkt standpunten van Ceferin, Belgische clubs moeten geen schrik hebben

De UEFA heeft zaterdag op Twitter duiding gegeven bij de uitspraken van haar voorzitter Aleksander Ceferin in een interview met beIN Sports. De Sloveen leek te hinten op sancties voor nationale competities die vroegtijdig stopten omwille van de coronacrisis. Dat gebeurde tot dusver in België, Nederland en Frankrijk.

Guy Van Den Langenbergh / Bron: Belga

“De competities die niet uitgespeeld worden, en dat is de beslissing van de nationale bonden, moeten voorrondes spelen als zij zich voor de komende UEFA-competities willen kwalificeren”, zo werd Ceferin geciteerd. Dat zou een flinke klap zijn geweest voor onder meer Club Brugge, dat zich als landskampioen in ons land normaal gezien automatisch mag opmaken voor de groepsfase van de Champions League.

De UEFA reageerde zaterdag door te stellen dat ‘Ceferin enkel sprak over de huidige ticketverdeling. Hij hintte niet op een wijziging in het deelnemersveld.’

De Sloveense voorzitter van de UEFA sprak donderdagavond vrijuit tegen beIN Sports en noemde de Bundesliga onder meer “een lichtend voorbeeld”. Hij vond dat er alles aan moest gedaan worden om nationale competities af te werken. Enkel bij een verbod van de overheid of als er aangetoond kon worden dat clubs zware economische schade lijden door toch nog te spelen, kon er een punt gezet worden achter een competitie. De beslissingen om de competities in België, Nederland en Frankrijk toch al stop te zetten noemde hij dan ook voorbarig.

Ceferin sprak ook over het EK van volgend jaar. Dat kan ook in minder dan twaalf landen worden gespeeld. Volgens de UEFA-voorzitter was inmiddels met negen landen en hun gaststeden alles geregeld. Van onder meer Bilbao en Rome is bekend dat er twijfels zijn over huisvesting van het EK in 2021. München en Kopenhagen waren ook twijfelgevallen, maar de autoriteiten in de Duitse en Deense stad gingen onlangs akkoord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)

Niet te Missen

Meest Recent