Enkel nieuw aantal besmettingen stijgt, druk op ziekenhuizen daalt verder

Foto: AFP

De voorbije 24 uur werd bij 299 mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Een dag eerder waren dat er nog 276. Alle andere cijfers gaan wel verder in dalende lijn: zowel het aantal ziekenhuisopnames als het overlijdens ligt lager dan donderdag.

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. In de update van gisteren werden er weliswaar minder nieuwe besmettingen gerapporteerd, maar volgens Sciensano is er wel sprake van een daling van de trend. Daarvoor kijkt Sciensano naar het gemiddelde van het aantal besmettingen van de voorbije zeven dagen. Dat neemt gemiddelde nog steeds af, met zo’n 2 tot 7 procent per dag.

LEES OOK. We besmetten plots weer meer mensen met corona: moeten we ons zorgen maken?

Er zijn 25 nieuwe overlijdens gemeld, wat het totaal op 9.237 brengt.

Het aantal patiënten dat een ziekenhuisopname nodig heeft, blijft wel duidelijk afnemen. Er is sprake van 34 nieuwe opnames. Het totaal aantal bezette bedden neemt daardoor af tot 1.388, of 27 minder dan 24 uur eerder. In lijn met het aantal besmettingen neemt het zevendaagse gemiddelde ook met zo’n 2 tot 8 procent per dag af.

Op de afdelingen intensieve zorgen verblijven nu 259 mensen, of 9 minder dan een dag eerder. De daling van het gemiddelde bedraagt hier zo’n 5 procent.