Eén corona-overlijden in Limburgs rusthuis, 83 nieuwe besmettingen

Foto: Photo News

Hasselt -

In de Limburgse woon-zorgcentra overleed de afgelopen 24 uur één bewoner aan het coronavirus. Vanuit de vijf rapporterende ziekenhuizen werden geen overlijdens gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen loopt wel weer verder op naar 83.

Positief nieuws vanuit het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, het AZ Vesalius in Tongeren en het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Daar worden vandaag geen overlijdens gemeld. Van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het Mariaziekenhuis in Pelt bereikten ons geen cijfers. Het totale aantal corona-overlijdens in de Limburgse ziekenhuizen blijft zo op minstens 405 liggen. In de Limburgse rusthuizen bezweek de afgelopen 24 uur één bewoner aan het coronavirus. Dat brengt het totale sterftecijfer in de woon-zorgcentra in onze provincie op 514.

Het aantal nieuwe besmettingen in Limburg loopt verder op tot 83. Gisteren werden er nog 60 positieve testen gemeld. Een groot contrast met het begin van deze week, toen er ‘slechts’ 12 nieuwe Covid-gevallen bij kwamen. Het totale aantal Limburgers dat besmet raakte met het coronavirus, bedraagt nu 6.121. Ook nationaal werden er meer nieuwe besmettingen gemeld: 299 ten opzichte van 276 een dag eerder. Mogelijk is de verhoogde testcapaciteit een verklaring voor de stijging.

Opgenomen patiënten

In de vijf rapporterende ziekenhuizen in onze provincie verblijven momenteel 99 coronapatiënten, twee minder dan vrijdag. Daarvan liggen er elf op intensieve zorgen. Dat is er één minder dan een dag eerder. Voor het hele land tekent de dalende trend zich duidelijker af. Er waren 34 nieuwe opnames in de Belgische ziekenhuizen, een pak minder dan de 56 van vrijdag. Dat brengt het totale aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen op 1.388. Daarvan verblijven er nog 259 op de afdeling intensieve zorgen, negen minder dan vrijdag.

Er bezweken de afgelopen 24 uur in ons land 25 personen aan de gevolgen van het coronavirus. Daarvan stierven er 15 in het ziekenhuis, en 10 in de woon-zorgcentra. De nationale dodentol komt daarmee op 9.237 te liggen.

Door Sanne Deferme