Leerling Provinciale School Diepenbeek wint derde prijs op Vlaamse Wiskunde Olympiade

Diepenbeek - Amos Nicodemus, een leerling van het zesde jaar wiskunde-wetenschappen van de Provinciale School Diepenbeek (PSD), zette een prachtprestatie neer op de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Hij eindigde knap derde en haalde zo de bronzen medaille in huis.

Amos, die voor het vierde jaar op rij een plaatsje in de finale wist te veroveren, kreeg dan ook een eervolle vermelding van de jury voor deze topprestatie. Hij is hiermee trouwens niet aan zijn proefstuk toe: vorig jaar behaalde hij, in een team met vier andere leerlingen van de PSD, een tweede plaats op het Internationaal Wiskundetornooi georganiseerd door de KULeuven in samenwerking met de universiteiten van Nijmegen en Bonn. Dit schooljaar behaalde hij een tweede plaats in de finale van de Informatica Olympiade én plaatste hij zich ook voor de finale van zowel de Fysica als Chemie Olympiade.

Eerder dit jaar vernam Amos ook dat hij toegelaten werd tot Promys Europe, een zes weken durend wiskundeprogramma aan de prestigieuze Engelse Oxford University. De toelatingsproef tot dit programma bestond uit het succesvol oplossen van een aantal wiskundige problemen. Door de coronacrisis zal Promys Europe helaas niet doorgaan, maar de jury liet hem weten bijzonder onder de indruk te zijn van zijn werk. Daarnaast werd hij ook geselecteerd voor het nationaal team om aan de International Mathematical Olympiad 2020 in Sint-Petersburg (Rusland) deel te nemen. Amos Nicodemus, een naam om te onthouden!

Door Media Provinciale School Diepenbeek