© Nico Mannes

© Nico Mannes

© Nico Mannes

© Nico Mannes

© Nico Mannes

Corona-activiteit bij Okra Kleine-Brogel

In tijden van corona hebben ze bij Okra Kleine-Brogel toch nog een geslaagde activiteit op touw gezet. De groep riep haar leden op om hun ramen of voortuintjes te decoreren om zo de aandacht te trekken van de passerende wandelaars of fietsers.

Nico Mannes

Het was volop lente en Okra keek uit naar hun ledenfeest, maar op 11 maart viel het hele leven in het dorp - en in de rest van het land - stil door de komst van van het coronavirus. Alle activiteitein moesten geannuleerd worden, zo ook bij Okra Kleine-Brogel. Het gevolg: geen ledenfeest, geen gezamenlijke fietstochten, geen kaartnamiddagen, geen vakantie in Drenthe, geen fietsdriedaagse... Iedereen werd aangeraden in ‘zijn kot’ te blijven om het zo voor iedereen veilig te houden en het virus geen kans te geven.

In de week van 25 tot 31 mei organiseerde Okra Kleine-Brogel toch een fijne 'corona-activiteit' voor haar leden. Okra riep haar leden op om om hun ramen of voortuintjes te decoreren met leuke dingen om zo de aandacht te trekken van de passerende fietsers en wandelaars. Eigenlijk was het een tweedelige activiteit: een leuke decoratie verzinnen en opzetten en daarna zelf gaan fietsen of wandelen om de bezienswaardigheden bij de andere leden te gaan bewonderen.

En het is wel degelijk een goed gelukte activiteit geworden, met 32 leden die deelnamen was het de moeite. Aan originaliteit was er geen gebrek: kunstige schilderijen of tekeningen, hobbywerken, poppen, mini-cafétafeltjes, een insectenhotel, een mini-camping enzovoort. Het was allemaal bezienswaardig en van overal kwamen fijne reacties.

Niet te Missen