Winnaars van de PXLockdown Challenges

Hasselt - Op maandag 4 mei 2020 werden de winnaars van de PXLockdown Challenges vanuit PXL-Education bekendgemaakt. Op maandag 1 juni 2020 sprongen drie enthousiaste PXL-lectoren op hun fiets richting de top 3 deelnemers om ze persoonlijk hun verdiende prijs te overhandigen. Jasmijn Thysen, Rosalie Coolkens en Philippe Vandersmissen legden, met het bewaren van een veilige afstand, met plezier een fietstocht af van 70km.

Vanuit de vakgroep Lichamelijke Opvoeding, PXL Education, werd deze groep opgericht met het idee mensen tijdens de coronaperiode actief te houden. In een mum van tijd sloten maar liefst 951 actievelingen zich aan bij de groep. Heel wat leden waagden zich aan één of meerdere van de welgeteld 46 uitdagende challenges wat tal van leuke beelden opleverde. We zagen sportieve, creatieve en enthousiaste deelnemers hun uiterste best doen om de challenges tot een goed einde te brengen. Daarnaast bleken ook heel wat deelnemers de coachende rol mooi op zich te nemen door andere mensen aan te zetten tot beweging.

Er werd een ongelofelijke inzet getoond! Speciale dank aan alle deelnemers en de studenten van Fitness & Personal Training voor de verwezenlijking van deze actieve weken. Daarnaast volgt er zoals beloofd een beloning voor de meest actieve en creatieve deelnemers.
Met trots kondigen we de top 10 aan:

10. Carolijn Breesch & Lore Beertens (studenten PXL education)
9. Toon Kempeneers (student PXL education)
8. Willem Schepmans (student PXL education)
7. Jorn Ceyssens (student PXL education)
6. Indra Beunckens (collega PXL education)
5. Ali Kaan Kocaman (student PXL education)
4. Leentje Brockhoven (eerste externe deelnemer)
3. Dagmar Vandael (student PXL education)
2. Annemie Skopinski (eerste collega PXL education)
1. Boris Valkeners (eerste student PXL education)

Tot slot willen we nog graag meegeven dat het einde van de PXLockdown Challenges niet het einde van actieve dagen betekent. Bij deze twee belangrijke voordelen van het blijven bewegen:

• Mentale voordelen. In de beruchte woorden van Elle Woods: "Exercise gives you endorphins. Endorphins make you happy. Happy people just don't shoot their husbands". Dit is natuurlijk overdreven, maar de kernboodschap hier is waar: Sporten en bewegen kan je humeur verbeteren als geen ander. En geef toe, deze dagen kunnen we wel een ‘mood boost’ gebruiken.
• Gezondheidsvoordelen. Meerdere studies hebben aangetoond hoe actieve individuen beter zijn uitgerust om ziekten te bestrijden en over het algemeen een sterker immuunsysteem hebben. Volgens een artikel uit Sporza zou je kans op infectie met maar liefst 50% kunnen dalen dankzij sport.

Neem dit natuurlijk niet als een excuus om je immuun te voelen voor het coronavirus of om de regels niet te respecteren. Maar neem dit als stimulans om je actieve levensstijl te behouden.

Door Gerrit Schuermans