Hasselts restaurant serveert langste hamburger van het land

Maandenlang houden we al 1,5 meter afstand van mekaar. Dat inspireerde Ramis Pirigam van de Butcher Grill & Bar voor een uniek idee: een hamburger van 1,5 meter lang.

TH

Vijf kilogram gehakt, een halve kilo augurken, een halve kilo uitjes, meer dan een halve liter barbecuesaus en dat allemaal overgoten met 700 gram gesmolten cheddar tussen een broodje van 1,5 meter lang. De nieuwste creatie van Ramis Pirigam is om van te duizelen. “De langste burger die ooit in België gemaakt is”, vertelt hij trots.

Volgens Ramis is het vooral een ludieke actie. “1,5 meter afstand is door het coronavirus een begrip geworden in onze samenleving. Ik dacht bij mezelf: ‘Daar kan ik iets mee doen in mijn restaurant.’ Uiteindelijk kwam ik dan op het idee van een hamburger die 1,5 meter lang is. Het is een manier om social distancing eens op een luchtige manier in de kijker te zetten.”

Ramis heeft er voor de gelegenheid ook een challenge aan verbonden. “Om 16u werd de burger in 2 stukken gesneden en namen twee teams van vijf mensen het tegen elkaar op.” En ook toevallige passanten konden de burger wel smaken.

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent