FM Goud maakt radio in Monsheide

Peer - Toen we in lockdown gingen, contacteerde Monsheide radiozender FM Goud. Of FM Goud geen wekelijks verzoekprogramma kon inplannen met verzoekjes van en voor Monsheide. Dit om het sociaal isolement te doorbreken. Eén telefoongesprek later was de samenwerking al beklonken. Zaterdag stond het sluitstuk van de samenwerking gepland.

Monsheide biedt ondersteuning aan volwassen personen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende beperkingen. Wekenlang liep hun verzoekuurtje op zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur op FM Goud. "Een moment waar bewoners en hun familie merkbaar naar uitkeken. Afgelopen zaterdag 27 juni was er de laatste reguliere uitzending op de radio en in de namiddag sloten we af met een mooi sluitstuk: een twee uur durend verzoekprogramma met verzoekjes van de gasten zelf", blikt radiobaas Michel Vanderfeesten tevreden terug.

"We bouwden een mobiele studio in Monsheide en draaiden verzoekjes aan de lopende band. Wie dat wou, mocht ook zelf z'n verzoekje aankondigen. Uiteraard werden de geldende corona-regels gerespecteerd. De gasten bleven ook tijdens de uitzending in hun eigen bubbel."

Deze laatste uitzending werd integraal opgenomen en wordt komende zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur uitgezonden op de radio.

Door Michel Vanderfeesten