Gemeente Nieuwerkerken en Academie Haspengouw verdelen vakantieboek voor kinderen

Nieuwerkerken - Door de coronacrisis hebben een aantal gezinnen hun vakanties moeten annuleren. Voor die thuisblijvers hebben de gemeente Nieuwerkerken en de Academie Haspengouw voor een creatieve oplossing gezorgd. Alle gezinnen met kinderen in de lagere school krijgen begin juli een vakantieboek met leuke opdrachten in de bus.

“Voor wie kiest voor een ‘staycation’, maar even goed voor wie wel op vakantie gaat, hebben we ‘Het grote AH Beeld Vakantieboek’ gemaakt”, zo licht Schepen van Jeugd & Cultuur Miet Bessemans (CD&V) het initiatief toe. “Samen met de mensen van de Academie Haspengouw hebben we dit project uitgewerkt, want zij geven ook al jaren lessen in onze gemeente. Het 60 pagina’s tellende boek is opgevat als een creatieve wereldreis voor kinderen van het lager onderwijs. Aan de hand van leuke teken- en knutselopdrachten en kleurplaten leren ze kunstenaars en culturen uit alle hoeken van de wereld kennen. Ideaal tegen de verveling dus, en hopelijk inspireert het hen ook voor volgend schooljaar. Bij het boek zit trouwens ook een flyer om de opleidingen van AH Beeld voor volgend schooljaar voor te stellen”, zo besluit schepen Bessemans.

Alle gezinnen van groot Nieuwerkerken met kinderen die dit schooljaar in het lager onderwijs zaten, mogen ‘Het Grote AH Beeld Vakantieboek’ begin juli in de bus verwachten (1 exemplaar per kind).

Door Luc Engelbos