Rotary Zonhoven schenkt eerste riksja-fiets aan ‘Fietsen zonder leeftijd’

Foto: Paul Pilotto

Zonhoven - Na enkele maanden coronavertraging kon Rotary Club Zonhoven eindelijk de lang verwachte riksja-fiets overhandigen aan ‘Fietsen zonder leeftijd’.

'Fietsen zonder leeftijd' is een organisatie die werd opgericht in 2003 in Kopenhagen en die intussen wereldwijd al in 47 landen actief is onder de naam 'Cycling without age'. Bedoeling is om mensen die niet meer zo mobiel zijn toch nog te kunnen laten genieten van het fietsgeluk, de wind in de haren, een gezellige babbel en om hen op die manier hun eigen omgeving nog eens vanuit een ander standpunt te laten beleven. De trappers worden bediend door vrijwilligers die tijdens het fietsen ook de gelegenheid bieden om een babbeltje te slaan met hun passagiers en naar hun verhalen te luisteren.

Enkele Zonhovenaren hebben zich geëngageerd om het project ook in Zonhoven uit de grond te stampen. "We dragen als Rotary Club Zonhoven dit mooie initiatief een zeer warm hart toe en zijn vereerd dat wij de eerste Riksja-fiets mochten schenken, tevens de eerste fiets die in Limburg actief is", klinkt het. "We hopen dat met de steun van vrijwilligers heel veel mensen het geluk mogen ervaren om een mooie tocht op de fiets te mogen maken."

Door Paul Pilotto