© Monica Van der Velden

© Monica Van der Velden

© Monica Van der Velden

© Monica Van der Velden

© Monica Van der Velden

Senioren van Lanaken doen aan yoga in het zonnetje

Voor de tweede keer organiseerde Dienstencentrum Aan de Statie i.s.m. de gemeente Lanaken een yogales in openlucht, dit keer in park Uilespiegel in Lanaken-centrum. De les kaderde binnen Lanaken Bubbelt en werd gegeven door Saskia Tits, een ervaren yogadocente die zich vooral toelegt op de Hatha-yoga, een klassieke yoga-methode die vooral in het westen erg populair is.

Monica Van der Velden

De zes deelnemers, vier vrouwen en twee mannen, lieten zich vol overgave onderdompelen in de rustgevende sfeer in het mooie natuurpark die nog versterkt werd door het ruisen van de bomen en het zingen van de vogels. Er werd gekozen om de les zonder muziek te geven. Die zou alleen maar storend werken op de heilzame geluiden vanuit de natuur. “De les bestaat vooral uit zogenaamde Kriya’s. Dit zijn voorbereidende oefeningen om de energie in je lichaam te laten stromen, want daar draait het uiteindelijk om. Yoga is werken aan jezelf, alles losmaken om helemaal tot rust te komen”, aldus yogadocente Saskia Tits uit Lanaken.

Het dienstencentrum organiseert nog tot eind augustus diverse bewegingsactiviteiten, verspreid over de gehele gemeente Lanaken (stretchen, yoga en zumba). Inschrijven kan via www.lanakenbubbelt.be of 089/73.00.61. Deelnemen is gratis.

    Nieuws uit je buurt

    Niet te Missen