Chaos aan station Oostende: duizenden dagtoeristen op elkaar gepakt, politie moet ingrijpen

Op sociale media worden beelden verspreid waarop duizenden gestrande dagjestoeristen in Oostende te zien zijn. Door een stilstaande trein kon niet iedereen onmiddellijk naar huis vertrekken wat zorgde voor heel wat wachtende reizigers in en rond het station. De politie moest ingrijpen en legde het treinverkeer volledig stil.

“De precieze oorzaak zijn we nog aan het onderzoeken, maar waarschijnlijk was er een probleem bij de seingeving. Daarom stond er iets voor 19.00 uur een treinstel stil in het station van Oostende richting Brugge. Doordat er maar één van de twee sporen kon gebruikt worden, stonden er veel reizigers te wachten in en aan het station en dat zorgde wel voor wat problemen”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS.

Volgens burgemeester Bart Tommelein was er sprake van enkele duizenden reizigers in en aan het station. Op een bepaald moment escaleerde de situatie toen gestrande reizigers een poortje probeerden te openen. De politie besliste daarom om in te grijpen en legde het volledige treinverkeer stil.

Sinds 21.30 uur kunnen er opnieuw treinen vertrekken vanuit het station. “We laten nu dan ook de ene na de andere trein vertrekken zodat we de passagiers goed kunnen spreiden, wat natuurlijk belangrijk is in de huidige context”, zegt Temmerman. Tommelein geeft aan dat het er ondertussen opnieuw rustig is, maar dat er toch nog zeker een duizendtal mensen wachten op een trein naar huis.

 (sgg, gjs)

Niet te Missen

Meest Recent