Douane valt binnen voor mazoutfraude bij bedrijf in Genk

Het bedrijf waar de controle plaatsvond is gevestigd op het terrein van een transportbedrijf. Die firma heeft er zelf niets mee te maken. Foto: Tom Palmaers

Genk -

Genker Oil is gevestigd op het terrein van het transportbedrijf Dalgatrans. Die laatste is geenszins betrokken bij het onderzoek maar verhuurt ruimten aan andere bedrijven. Met logistieke ondersteuning van de politie van de zone Carma vielen controleurs van de douane vroeg in de ochtend binnen bij Genker Oil. Daar zou een installatie aangetroffen zijn waarmee mazout ontkleurd wordt. Zo kan je accijnzen ontlopen die je wel moet betalen bij het tanken van diesel. De opbrengst zou rond de 0,6 euro per liter bedragen.

Pompstation

Volgens betrouwbare bron werd zo’n 20.000 liter mazout per dag ontkleurd. Meerdere mensen lieten er hun wagen voltanken aan een schappelijk prijsje. Het is wellicht ook zo dat de douane het te weten kwam. Ruw geschat zou de opbrengst tussen de 1,5 en 2 miljoen euro liggen. De communicatiedienst van de douane bevestigt de inval maar wil voorlopig nog geen cijfers of andere informatie meedelen. “We willen eerst een duidelijk overzicht”, zegt woordvoerster Florence Angelici. “Van zodra we dat hebben kunnen we er ook over communiceren.” Genker Oil staat niet ingeschreven als een transportbedrijf maar is wel actief in het uitbaten van pompstations, car wash en herstelplaats voor voertuigen.

Door cn