©  shutterstock

Touroperators betalen coronatest terug voor reizigers naar Griekenland

Bron: De Tijd

Touroperators TUI en Sunweb betalen voortaan de coronatest terug van klanten die naar Griekenland gaan, zo meldt De Tijd. Vanaf maandag moeten Belgische reizigers er bij aankomst een negatieve test kunnen voorleggen.

“Een coronatest kost 47 euro per stuk”, aldus Sunweb-woordvoerder Tim Van den Bergh. “Voor een gezin van vijf kost dat bijna 250 euro extra. Voor sommigen kan dat een reden zijn om niet op reis te gaan.” De woordvoerder zegt er nog bij dat dezelfde maatregel ook geldt voor klanten die naar Cyprus en het Portugese Madeira gaan.

Ook concurrent TUI betaalt de coronatest terug voor klanten die een pakketreis naar Griekenland geboekt hebben en biedt ook een omruilgarantie tot één dag voor vertrek. “De testresultaten mogen maximaal 72 uur oud zijn. Wie maandag vertrekt, kan dus pas vrijdag in actie schieten”, aldus woordvoerder Piet Demeyere. “Dat kan stress bezorgen en we willen mensen niet voor voldongen feiten plaatsen als hun testresultaat niet op tijd toekomt.”

Omdat er momenteel negatieve reisadviezen gelden voor Egypte, Turkije en Tunesië zijn de Griekse vakantie-eilanden Kreta, Kos en Rhodos nu enorm populair. En dat willen de touroperators zo houden. “We zien die terugbetaling als een investering in de toekomst”, zegt Van den Bergh.(mtm)

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent