©  Michael Kappeler/dpa

Berlijnse politie ontbindt betoging tegen coronamaatregelen

Bron: BELGA

De politie van Berlijn heeft zaterdag kort na de middag een grote betoging tegen de coronamaatregelen ontbonden. Dat deed ze nadat de manifestanten onder meer weigerden om mondmaskers te dragen. Met luidsprekers roepen agenten de actievoerders op om te vertrekken.

“We hebben de leider van de demonstratie benaderd en hem meegedeeld dat zijn betoging door de politie zal worden ontbonden”, zegt de politie van Berlijn op Twitter. Ze nam die beslissing omdat de actievoerders de coronamaatregelen met de voeten bleven treden.

 

 ©  REUTERS

Een woordvoerster van de politie had eerder al gewaarschuwd dat de mars zou worden stilgelegd als de actievoerders zich niet zouden schikken naar de maatregelen. De politie had de manifestanten eerst meermaals opgeroepen om zich te houden aan de afstandsregels om coronabesmettingen te vermijden, en verplichtte, toen dat niet werkte, het dragen van een mond-neusmasker. Ook daar gingen ze niet op in.

De actievoerders verzamelden zaterdagochtend al aan de voet van de Brandenburger Tor. Daar legden ze onder meer een grote Duitse vlag neer. Meerdere manifestanten wapperden ook met vlaggen in de stijl van de in extreemrechtse kringen populaire Reichskriegsflagge.

De manifestatie is een initiatief van de actiegroep Querdenken 711 (Dwarsdenken 711). De Berlijnse politie wilde ze eigenlijk al van in het begin verbieden, maar moest het protest van de rechtbank laten doorgaan. Ze is massaal aanwezig met zowat 3.000 manschappen.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent