30/09/2020 - Voeren
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

GEMEENTERAAD

Voeren nog niet gewonnen voor vervoerplan

Voeren

Meerderheid:  Voerbelangen (10)

Oppositie:  Respect-Avenir-Libertés (5)


Openbaar Vervoerplan: De gemeenteraad van Voeren geeft voorlopig geen positief advies voor het Openbaar Vervoerplan van De Lijn. De meerderheid onthield zich (10/15 onthoudingen) na overleg in een aparte ruimte en de oppositie stemde tegen. De functionele lijnen (schoolvervoer) blijven ongewijzigd. Het vervoer op maat zoals dit nu gepland is, biedt volgens de meerderheid onvoldoende zekerheid en is onvoldoende uitgewerkt. Voorlopig geen gunstig advies dus, ook niet van RAL die uiteraard op taalgrensoverschrijdend overleg met de TEC en met de NMBS (station Visé) rekenen.

Gemeentelijke cadeaubon: De gemeenteraad heeft het reglement over de uitgave van een gemeentelijke cadeaubon (10 en 25 euro) goedgekeurd. Die cadeaubonnen zullen te koop zijn vanaf 1 december 2020 en kunnen besteed worden bij plaatselijke handelaars en/of organisaties.

Politiezone:Voor de politiezone werd een begrotingswijziging en ook de jaarrekening 2019 goedgekeurd. Het algemeen begrotingsresultaat in de gewone dienst bedraagt 933.622,69 euro na begrotingswijziging. In de buitengewone dienst bedraagt het resultaat 3.499,85 euro. In geheime zitting werd een inspecteur algemene diensten PZ Voeren aangesteld, het contract van de consulent beleidscommunicatie en de aanstelling van een inspecteur via aspiranten-mobiliteit werden goedgekeurd. (nm)

VOOR ABONNEES