De school in het centrum van Kinrooi blijft maandag dicht. 

De school in het centrum van Kinrooi blijft maandag dicht. ©  PATRICK BREBELS

Eerstegraadsschool van Mosa-RT in Kinrooi maandag dicht na besmettingen bij leerkrachten

Kinrooi -

Na een uitbraak van coronabesmettingen onder de leerkrachten, blijft de eerstegraadsschool Mosa-RT van Kinrooi aanstaande maandag alvast dicht. Afhankelijk van het aantal besmette personeelsleden, zullen de lessen vanaf dinsdag in de mate van het mogelijke weer opstarten.

Burgemeester Jo Brouns (CD&V) volgde de ontwikkelingen op de eerstegraadsschool in zijn gemeente afgelopen week op de voet. “Afgelopen maandag testten reeds twee leerkrachten van de school positief”, aldus de burgemeester. “Snel daarna volgden nog enkele collega’s. Vrijdag werd dan in overleg beslist om het hele lerarenkorps tijdens het weekend in het triagecentrum in Bree te laten testen. Het gaat in totaal om 70 mensen. De resultaten van de eerste testen zijn zaterdagavond reeds binnen: 6 van de eerste 15 geteste leerkrachten zijn positief. Dat is toch een behoorlijk fors aantal. Omdat het nog even wachten is op de resultaten van de andere 55 collega’s, hebben we beslist om de campus van Mosa-RT maandag dicht te houden. Die beslissing is afgelopen vrijdag, nog voor we de eerste resultaten kenden, reeds genomen. Vanaf dinsdag, als alle testresultaten bekend zijn, zal dan bekeken worden in welke mate de school weer kan opstarten. In totaal lopen trouwens 312 leerlingen school op de campus in Kinrooi.”

Code rood

“We schakelen aanstaande maandag op de campus in Kinrooi inderdaad een dag over op code rood”, aldus algemeen directeur Erik Peeten van Mosa-RT. “Zaterdag tussen 14 en 18 uur zijn de laatste personeelsleden van de Kinrooise campus getest: het is nu enkele dagen wachten op de resultaten. We hopen in elk geval om dinsdag weer zo veel mogelijk leerlingen op school te kunnen ontvangen om een mogelijke leerachterstand tot een absoluut minimum te beperken. De leerkrachten die in quarantaine geplaatst zullen worden, gaan dan over tot digitaal afstandsonderwijs. Maar het is in elk geval de bedoeling om zo lang mogelijk in code geel les te blijven geven.”

 pabr/ppn

Niet te Missen