© Jan Vuerstaek

© Jan Vuerstaek

Tuinhier Bilzen kiest winnaar van tuinactie

De actie ‘Joepie een eigen tuintje’ van Tuinhier Bilzen , die in maart werd opgestart, kreeg afgelopen weekend een slotevent. Jasper Terwingen, die de hele zomer lang aan de slag ging met plantjes en zaadjes, werd tot winnaar gekroond.

Jan Vuerstaek

Uit de vele ingestuurde foto’s werd een winnaar geselecteerd. Dat werd Jasper Terwingen. Midden in het centrum van Bilzen, met de mooie Borreberg als decor, kon hij zich samen met zijn tuincoach en mama Eva een heel tuinseizoen lang amuseren met plantjes en zaadjes. "Ik vond het leuk om te zaaien, om alles te zien groeien en regelmatig water te geven", vertelt Jasper.

Tuincoach Eva keek hierbij altijd met een fier gevoel toe. "Ik vind het fijn dat kinderen op deze manier het tuingebeuren kunnen verkennen. Zo zien ze dat al dat lekkers ook uit eigen tuin kan komen. En zelfs wij als ouders raken hierdoor nog meer geboeid om verder plannen te maken voor ons stadstuintje."

Voor Tuinhier Bilzen was dit de tweede editie van de actie waarbij ze kinderen uit de lagere school laten kennismaken met hoe mooi en plezant tuinieren kan zijn. Aan de hand van een starterskit met zaadjes, plantjes en een instructieboekje konden de deelnemers samen met een door hun gekozen tuincoach een heel tuinseizoen aan de slag.

    Nieuws uit je buurt

    Niet te Missen