© UHasselt

Grootste troef UHasselt? Het uniek onderwijsmodel

Sinds UHasselt in 1973 de deuren opende, pakt de onderwijsinstelling uit met onderwijsvernieuwing. Haar uniek onderwijsmodel is dan ook een van de belangrijkste troeven. UHasselt zet in op onderwijs in kleine groepen, korte onderwijsperiodes en korte lijnen tussen docent en student. De nadruk ligt op kennis én vaardigheden. UHasselt kijkt dan ook verder dan boeken en leslokalen.

Geen éénrichtingsverkeer, maar actie en interactie, daar draait het bij UHasselt om. Via een mix van hoorcolleges, responsiecolleges waar je leerstof bespreekt, groepsopdrachten, werkzittingen, stages, practica en labo-opdrachten worden de 6.700 studenten uitgedaagd om mee te zoeken naar het antwoord op al hun vragen. En dat telkens in kleine groepen.

De korte onderwijsperiodes bij UHasselt zijn uniek. In het eerste bachelorjaar worden na tien weken al examens georganiseerd. Zo krijg je snel feedback en weet je waar je je leerproces kan bijsturen. In de korte onderwijsperiodes ligt de focus op een aantal vakken. Zo kan je intensief met de leerstof bezig zijn en wordt de werkdruk gelijkmatig over het jaar gespreid.

Denken én doen daar draait het onderwijs om. Niet enkel de nodige academische vaardigheden en kennis komen aan bod. Ook vaardigheden als presenteren, communiceren en multidisciplinair samenwerken, vaardigheden die je later in je carrière kan gebruiken, worden al vanaf het eerste bachelorjaar getoond. Tijdens je opleiding krijg je bovendien heel wat kansen om te proeven van de wereld waarin je terecht zal komen via practica, stages en allerlei projecten.

Iedere student is ander. Daarom kan elke student bij UHasselt rekenen op de begeleiding die hij of zij nodig heeft. Door te werken in kleine groepen, ligt de drempel tussen docent en student laag. Je kan altijd bij hen terecht met vragen. Ook op vlak van begeleiding gelooft UHasselt in een groeitraject: van intensieve begeleiding naar zelfstandig studeren en doen. Zo leer en groei je het meest.

Weet jij al wat je wil?

Je weet wat je ouders van je verwachten. Je leerkrachten kennen je sterkste kanten. Je vrienden geloven in jouw dromen. UHasselt is vooral geïnteresseerd in wat jíj wil.

Praten tijdens de les? Denken én doen? Korte lesperiodes, examens doen en klaar zijn voor een nieuwe uitdaging? Aan UHasselt word je aangemoedigd om helemaal jezelf te zijn.

Kom naar onze infodagen op zaterdag 12 maart of zaterdag 23 april 2022 en ontdek ons uniek onderwijsmodel en onze opleidingen.

Trouwens, er valt weer heel wat nieuws te ontdekken aan UHasselt! Vanaf september starten onze nieuwe opleidingen: bachelor sociale wetenschappen, master industrieel ingenieur informatica, master verpleegkunde en vroedkunde, master materiomics en master systeem- en procesinnovatie in de gezondheidszorg.

Kies jij binnenkort voor één van de 18 bacheloropleidingen, 29 masteropleidingen of 4 interuniversitaire masters van UHasselt?

 © UHasselt

Aangeboden door onze partners