Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hogeschool PXL, de hogeschool met het netwerk

Hogeschool PXL zet sterk in op authentiek, praktijkgericht onderwijs. Ze doet dit samen met bedrijven, organisaties en werkgevers van regionaal tot internationaal niveau. Dankzij onze jarenlange onafgebroken groei en enkele nieuwe opleidingen hebben we dit academiejaar de kaap van 10.000 studenten gerond en steeg het studentenaantal tot 10.246 studenten.

Praktijkgerichte bachelors en masters

In de bachelor- en de masteropleiding is de aandacht voor de praktijk zeer groot. Directeur Ben Lambrechts: “We noemen ons de hogeschool met het netwerk, en dat is meer dan een slogan. Bedrijfsleiders, directeurs van ziekenhuis, talrijke organisaties en politici zijn kind aan huis bij Hogeschool PXL en wij bij hen. Dankzij dit netwerk kunnen we onze studenten veel praktijkervaringen meegeven. We voorzien trouwens ook lesplaatsen bij en tussen de bedrijven. Zo is de opleiding Journalistiek deels gevestigd in het nieuwe gebouw van Mediahuis waar de redacties van Het Belang van Limburg en TVL gevestigd zijn. Voor onze digitale opleidingen gebruiken we de infrastructuur op Corda Campus waar innovatieve bedrijven hun thuis vonden. En we zijn aanwezig op de abdijsite Herkenrode waar de lerarenopleiding PXL-Education samenwerkt met uitgeverij Clavis in het project ‘Willewete’. Voor onze bouwkundige opleidingen werken we nauw samen met de Confederatie Bouw Limburg, onze buren op de Campus Diepenbeek.” De nauwe samenwerkingen met het bedrijfsleven werd ook opgemerkt door de NVAO, de internationale kwaliteitsinstantie die het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland beoordeelt.

Graduaten: leren op de werkplek

Met niet minder dan 17 graduaatsopleidingen heeft Hogeschool PXL intussen een zeer uitgebreid en divers aanbod in de domeinen business, technologie, informatica, sociaal werk en de zorgsector. Deze opleidingen situeren zich tussen het niveau secundair onderwijs en het bachelorniveau. Het zijn korte opleidingen die doorgaans gedurende twee jaar in dagonderwijs of drie jaar in avondonderwijs aangeboden worden. Ze kunnen zowel door pas afgestudeerden van het secundair onderwijs als door werkende studenten gevolgd worden. Het werkveld staat samen met de hogeschool in voor de opleiding. Zo doen de studenten minimum twee dagen per week aan werkplekleren in een bedrijf en dit reeds vanaf het begin van de opleiding.

Op de groei

Hogeschool PXL blijft ook groeien. Zo opende in 2020 de STEM-Academy in volle coronacrisis haar deuren langs de Hasseltse kanaalkom. Kinderen en jongeren met technische talenten en interesses ontdekken hier een creatieve hotspot met een breed en vernieuwend aanbod, waarin ze uitgedaagd worden om te denken, te doen en te ervaren in de wondere wereld van de moderne technologie en wetenschap. PXL-MAD: de School of Arts en PXL-Digital vind je sinds september 2020 in een nagelnieuw gebouw langs de Gouverneur Verwilghensingel. Ateliers, leslokalen, expositieruimtes en laboratoria met de meest moderne voorzieningen zorgen hier voor optimale werkomstandigheden, een gezonde dynamiek en interessante kruisbestuivingen tussen totaal uiteenlopende disciplines.

Grootste lerarenopleiding

Hogeschool PXL heeft de grootste lerarenopleiding in Limburg. De hogeschool werkt hiervoor nauw samen met alle onderwijsnetten. “Ook in onze lerarenopleiding houden we de vinger aan de pols. Studenten van de opleiding secundair onderwijs doen aan werkplekleren in het onderwijs. Het gaat niet enkel om stagelessen, maar ze worden bijvoorbeeld ook betrokken bij klassenraden.” Wie na een graduaats- of een bacheloropleiding voor leraar wil studeren, kan dat uiteraard ook aan Hogeschool PXL. De vroegere D-cursus of het getuigschrift pedagogische bekwaamheid werd omgevormd tot een verkorte educatieve bachelor of een educatieve graduaatsopleiding. “We lanceerden hiervoor PXL-Education Up, waarin we de jarenlange expertise van CVO LIMLO en CVO STEP in onze lerarenopleiding mochten verwelkomen”, besluit Ben Lambrechts.


Kom naar onze infodagen op zaterdag 12 maart, zaterdag 3 april, dinsdag 5 juli of zaterdag 10 september en ontdek onze unieke hogeschool en onze opleidingen. Of ontdek onze eigenheid in één van de honderden korte Youtube filmpjes op www.youtube.com/hogeschoolpxl

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent