17/12/2020 - Lanaken
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Raymond Lemmens

Babyspecial

Babyspecial 2021 komt eraan: schrijf je kindje nu in

Lanaken

Op 3 en 4 februari schitteren alle Limburgse baby’s die het afgelopen jaar geboren werden, in onze Babyspecial. Inschrijven kan vanaf nu tot en met 17 januari. Een van de jonge Limburgertjes die vorig jaar in de Babyspecial stond, is Lorelai Heemskerk uit Lanaken.

Werd jouw kindje geboren in 2020? Schrijf het dan snel in via hbvl.be/babyspecial. Dat kan vanaf nu tot en met 17 januari. Op woensdag 3 februari verschijnen de meisjes in onze krant, op donderdag 4 februari zijn de jongens aan de beurt.

Vorig jaar was Lorelai Heemskerk één van de 4.550 kersverse Limburgertjes in de Babyspecial. Intussen tellen ze ten huize Heemskerk in Lanaken al af naar de tweede verjaardag van het kleine meisje. Maar op 28 januari 2019 had het niet veel gescheeld of Lorelai en haar mama Deborah Verhaegen (32) waren er allebei niet meer geweest. Wat een vlotte bevalling na 41 weken zwangerschap leek te worden, sloeg helemaal om na de epidurale verdoving. De moederkoek was immers losgekomen, waardoor de hartslag van Lorelai plots zakte naar 30 slagen per minuut. Ze kreeg geen zuurstof meer, en mama Deborah verloor erg veel bloed en schreeuwde het uit van de pijn.

LEES OOK. “Team van ZOL heeft onze levens gered”

Er werd een spoedkeizersnede uitgevoerd, en Lorelai moest na haar geboorte even beademd worden. Maar uiteindelijk kwamen zowel moeder als dochter er gezond door. Volgens Deborah hebben zowel Lorelai als zijzelf hun leven te danken aan de artsen van het Ziekenhuis Oost-Limburg. “Als zij niet zo snel hadden gehandeld, waren we er misschien allebei niet meer geweest”, zegt ze.

Deugniet

Vandaag is Lorelai een vrolijke peuter van bijna twee jaar. “Het gaat heel goed met ons”, zegt Deborah. “Lorelai is ook een echte deugniet. Ze kruipt overal op. Op de trap, of op de kast om een snoepje te pakken. Ik loop er de hele tijd achteraan. Als je zegt dat iets niet mag, dan begint ze soms gewoon te lachen.”

Ook Lorelais oudere zusje Ellanor (4) krijgt soms te maken met de deugnieterij. “Lorelai is heel slim, en pakt soms speelgoed van haar zus af omdat ze weet dat die dan hysterisch wordt. Maar ze kunnen ook heel fijn samenspelen.” Intussen babbelt Lorelai er ook al op los. “‘Mama dorst!’, ‘Mama koekje!’, of ‘Nam nam’ ... Ze weet heel erg goed wat ze wil.” (lacht)

Aan de heftige bevalling denkt het gezin niet meer vaak terug. “Dat is gepasseerd”, zegt Deborah. “Lorelai heeft er niets aan overgehouden, ze is gezond en een heel actieve peuter. In september volgend jaar zal ze naar school gaan, een nieuwe mijlpaal.”

Niet te Missen

Meest Recent