Opnieuw chaos in de wereld van de zonnepanelen. Eigenaars van zonnepanelen en een digitale meter riskeren een torenhoge rekening te krijgen. 

Opnieuw chaos in de wereld van de zonnepanelen. Eigenaars van zonnepanelen en een digitale meter riskeren een torenhoge rekening te krijgen. ©  Fluvius

OPROEP. Heb jij een hoge rekening door digitale meter en zonnepanelen?

Hasselt -

De chaos inzake zonnepanelen neemt alweer toe. Tienduizenden gezinnen met zonnepanelen en een digitale meter kunnen dezer dagen een torenhoge elektriciteitsrekening krijgen, blijkt uit onderzoek.

De eigenaars van zonnepanelen, die ook al een digitale meter kregen, moeten voor de voorbije wintermaanden niet alleen de prijs voor hun elektriciteitsverbruik volledig betalen, maar krijgen ook dubbele netkosten, zegt de VRT.

De zaak werd aangekaart door Brecht Paruys uit Meeuwen. Hij heeft in zijn gloednieuwe huis zonnepanelen (met een digitale meter) en een warmtepomp. Toen hij uitrekende hoeveel hij zou moeten betalen, kwam hij uit op 900 euro. Normaal betaalt hij maar een paar honderd euro. Simulaties van specialisten geven aan dat Paruys juist heeft gerekend.

Heeft u zonnepanelen, een digitale meter, en een ongewoon dure rekening in de bus gekregen? Laat het ons weten.

gw

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent