©  AP

WK SNOOKER. Shaun Murphy plaatst zich voor de achtste finales, ook Mark Selby op een drafje door

Shaun Murphy (WS-7) heeft zich donderdagnamiddag in het Crucible Theatre van Sheffield voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. In de eerste ronde won de 38-jarige Engelsman met 10-7 van zijn 48-jarige landgenoot Mark Davis (WS-45).

Bron: BELGA

Murphy kwam woensdag op een 2-4 achterstand tegen veteraan Davis. Dankzij breaks van 66 en 113 kon de wereldkampioen van 2005 de schade na de eerste sessie tot 4-5 beperken. Donderdag werden de eerste frames gedeeld en kwam “The Magician” via een 56 break bij 7-6 voor het eerst op voorsprong. Na nog een 93 break maakte hij het in het zeventiende frame met een 113 century in stijl af.

Om een plaats in de kwartfinales neemt Murphy het zaterdag, zondag en maandag op tegen de Chinees Yan Bingtao (WS-10), in januari winnaar van het Masters. Yan schakelde eerder deze week Martin Gould (WS-27) met 10-6 uit.

Titelverdediger Ronnie O’Sullivan (WS-2) is inmiddels al aan zijn achtste finale (best of 25) begonnen. Na één sessie staat hij 4-4 gelijk tegen de Schot Anthony McGill (WS-16). De zesvoudige wereldkampioen kwam voortvarend uit de startblokken en nam met breaks van 81, 105 en 138 een 4-1 voorsprong. In het zesde frame maakte hij een zeldzame fout, bij het potten van de laatste rode bal zag hij ook de cuebal in de pocket verdwijnen. McGill ruimde daarop op en won ook nog de laatste twee frames van de sessie. Vrijdag zetten “The Rocket” en “The Smiling Assassin” hun duel voort.

 

 ©  Dick Demey

Selby op een drafje naar achtste finales

Mark Selby (WS-4) heeft zich donderdag op een drafje voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De 37-jarige Engelsman, al wereldkampioen in 2014, 2016 en 2017, versloeg zijn Noorse leeftijdsgenoot Kurt Maflin (WS-25) met 10-1.

“The Jester from Leicester” had woensdag al alle spanning uit de partij genomen. Met breaks van 68, 54, 60, 50, 101, 142 (de hoogste van het toernooi), 50 en 65 nam hij een 8-1 voorsprong. Maflin kwam met een 91 in het vierde frame op het scorebord. Ook donderdagavond kwam Maflin er amper aan te pas. Selby had niet veel meer dan een half uur nodig om een einde te maken aan het derde Crucible-optreden van de Noor, vorig jaar nog kwartfinalist.

In de achtste finales (best of 25) staat Selby zaterdag, zondag en maandag tegenover de Noord-Ier Mark Allen (WS-13). Die maakte eerder deze week met 10-2 korte metten met de Chinees Lyu Haotian (WS-56).

De partij tussen Selby en Maflin was de laatste van de eerste ronde. Slechts twee van de zestien kwalificatiespelers wisten de eerste ronde te overleven. Dat zijn Stuart Bingham (WS-18), die in de laatste voorronde Luca Brecel (WS-47) uitschakelde, en de Welshman Jamie Jones (WS-69). Bingham hield de Chinees Ding Junhui (WS-9) met 10-9 ut de achtste finales, Jones verraste met een 10-4 zege tegen de Schot Stephen Maguire (WS-8). Eén van hen bereikt ook nog de kwartfinales, in de tweede ronde nemen ze het tegen elkaar op.

Niet te Missen

Meest Recent