©  AFP

Frankrijk versoepelt avondklok en heropent winkels en terrassen vanaf 19 mei

De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat naar 21.00 uur en vanaf 9 juni naar 23.00 uur. De bedoeling is om die avondklok tegen 30 juni volledig af te schaffen. Dat heeft president Emmanuel Macron donderdag aan de regionale media gezegd.

Bron: BELGA

Ook de winkels, de terrassen van cafés en restaurants, en culturele plaatsen als bioscopen en musea, zullen vanaf woensdag 19 mei weer opengaan, zo deelde de president nog mee. In eerste instantie zullen er wel nog beperkingen gelden.

Zo zullen er op de terrassen maximaal zes mensen aan een tafel mogen zitten. Musea, bioscopen, theaters en auditoria met een zittend publiek zullen hun activiteiten kunnen hervatten met een maximum van 800 mensen binnen en 1.000 buiten.

Vanaf 9 juni zullen de cafés en restaurants ook binnen weer volk kunnen ontvangen. Tot slot zijn vanaf 30 juni weer evenementen met meer dan 1.000 mensen toegestaan. Daarbij zal wel gebruik worden gemaakt van een gezondheidspas. Mensen die aanwezig willen zijn, zullen dus een bewijs van een negatieve test of een immuniteitsattest moeten voorleggen.

De regeling kan wel worden aangepast als de gezondheidstoestand in het land opnieuw verslechtert.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent