©  AFP

Christian Eriksen in stabiele toestand naar ziekenhuis gebracht na reanimatie op veld

Een drama tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Christian Eriksen stuikte net voor de rust plotseling in elkaar. De Deen werd op het veld gereanimeerd, terwijl de Deense spelers er in tranen rond stonden. Het Parken Stadion werd muisstil. Intussen liet UEFA wel al weten dat Eriksen in stabiele toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. De Deense voetbalbond voegde eraan toe dat Eriksen bij bewustzijn is.

vva, tomas

LEES OOK. Spelers Denemarken hervatten wedstrijd nadat ze contact hadden met Eriksen op zijn ziekbed

Eriksen bleef minutenlang roerloos liggen op het veld. De spelers van de Deense nationale ploeg schermden hun sterspeler zo goed als mogelijk af van de camera’s en van het publiek door er collectief rond te gaan staan. Het was meteen duidelijk dat de toestand van Eriksen ernstig was. Hij kreeg een hartmassage en zelfs een defibrillator kwam eraan te pas. Eriksen werd uiteindelijk van het veld gedragen op een brancard, in welke toestand is onduidelijk. Al dook er intussen wel een bemoedigend beeld op van de speler van Inter terwijl hij op de brancard ligt. De Deen heft zijn hoofd op en heeft z’n ogen open. Hij werd volgens UEFA in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de Deense voetbalbond meldde dat hoopgevende nieuws. “Christian Eriksen is bij bewustzijn en ondergaat verdere onderzoeken in het ziekenhuis”, staat er te lezen.

Martin Schoots, de manager van Christian Eriksen, heeft op de Nederlandse Radio 1 aangegeven dat hij zelfstandig ademt en praat. Dat heeft hij gehoord van de vader van de speler. Zijn vriendin is bij hem in het ziekenhuis.

UEFA besliste om de wedstrijd te stoppen, maar na overleg met beide teams werd de wedstrijd alsnog hervat. Finland trok met 0-1 aan het langste eind.

 

 ©  Pool via REUTERS

Niet te Missen

Meest Recent