© Lisa Hamers

© Lisa Hamers

Erwin Hamers is al 15 jaar molenaar in De Stermolen

Hechtel-Eksel -

Molenaar Erwin Hamers is dit jaar al 15 jaar vrijwillige molenaar in De Stermolen van Eksel. In 2006 begon hij zijn tweejarige opleiding en werd hij opgeleid door Robert Spelmans. Ondertussen heeft hij zelf ook al enkele molenaars opgeleid waaronder Daan Christoffels, de jongste molenaar van Limburg die ondertussen beroepsmolenaar is geworden.

Lisa Hamers

Molens zijn de grote passie van Erwin. Bij een bezoek legt hij dan alles uit van graan tot brood. Op de molen wordt het maalproces helemaal uitgelegd, terwijl je in het molenhuisje een educatief spel kan spelen met ook vele weetjes voor kinderen. Erwin maalt voor plaatselijke boeren en personen met kleinvee. Zijn grote droom is om boekweit te mogen malen en verkopen aan de inwoners van de gemeente en omstreken. Hij hoopt dit te kunnen verwezenlijken met de goede wil van de gemeente.

De Stermolen is te bezichtigen elke tweede zaterdag van de maand en elke vierde zondag van de maand. Voor geleide bezoeken in groep moet je contact opnemen met de gemeente.

Niet te Missen