Om zich te kunnen focussen op het tv-programma , houdt Xavier Taveirne op Radio 1 voor bekeken. ©  © VRT - Sofie Silbermann

Xavier Taveirne stopt als presentator van ‘De ochtend’ op Radio 1

Hij zou een mededeling doen, zei hij gisteren al. Maar hij wist niet goed of hij er wel naar uitkeek. Xavier Taveirne kondigde vanochtend op Radio 1 aan dat hij stopt met het presenteren van het programma ‘De ochtend’. Hij wil zich ten volle concentreren op Laat, zijn journaals in de late avond. Leen De Witte zal zijn plaats innemen.

Wout Desmytere

“In de ideale wereld was ik De ochtend en Laat blijven combineren, maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden. Zeker nu die laatste een eigen identiteit heeft gekregen.” Daarom neemt Xavier Taveirne de beslissing om te stoppen als presentator bij De ochtend. Laat, een herwerkte versie van de vroegere laatavondjournaals, gaat vanaf woensdag 30 augustus weer van start.

Al laat Taveirne de deur naar de radio op een kier. “Ik ben wat droevig vandaag, radio is en blijft mijn

Leen De Witte neemt het plekje van Taveirne in. ©  VRT

grote liefde. Dus dit is natuurlijk maar een tijdelijk afscheid.” Opvolgster van Taveirne bij De ochtend wordt Leen De Witte (41) die tot nu toe bij de VRT werkte als verslaggeefster in de Wetstraat en alles behandelde over de Europese Unie. Om de week zal zij de luisteraars van Radio 1 door de ochtendactualiteit gidsen, samen met Benedikte Coussement. De andere week blijven Coussement en Ruth Joos de vaste stemmen.

“De man van wie ik de grote schoenen moet proberen te vullen, zei: “Bereid je voor op de rit van je leven”, klinkt het bij De Witte. “Daar ben ik volop mee bezig, om er vanaf september te staan, én vroeg op te staan.”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten