©  BELGA

Nog amper Limburgse Covidpatiënten op intensieve zorgen

Voor het eerst sinds eind augustus vorig jaar is het aantal dagelijkse besmettingen met Covid-19 in ons land onder de kaap van 500 gedoken. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt af: van alle Limburgse bedden op intensieve, wordt er nu nog 3% ingenomen door Covidpatiënten.

Bron: BELGA

Tussen 11 en 17 juni werden gemiddeld 499 coronagevallen per dag vastgesteld, wat 44 procent minder is dan een week eerder. De daling is het sterkst in Luxemburg (-62 procent) en in Waals-Brabant (-56 procent). In Vlaams-Brabant (-36 procent) en Oost-Vlaanderen (38 procent) daalt de curve het traagst.

Er werden ook 6 procent minder coronatests afgenomen, maar de positiviteitsratio is toch gezakt naar 1,7 procent. Het reproductiegetal is wel lichtjes gestegen naar 0,78, wat echter nog altijd betekent dat de epidemie in kracht afneemt. Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 1,1 miljoen coronabesmettingen geteld.

Druk op ziekenhuizen

Er werden in de week van 14 tot en met 20 juni gemiddeld nog 33,6 coronapatiënten per dag in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 32 procent minder dan een week eerder. Momenteel liggen nog 459 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis (-35 procent), van wie er 204 intensieve zorg nodig hebben (-26 procent).

Daarmee wordt nu nog 10 procent van alle beschikbare bedden op de afdeling intensieve zorg door Covidpatiënten ingenomen. In Henegouwen (20 procent) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (19 procent) ligt de druk wel nog een stuk hoger. Limburg (3 procent), Oost-Vlaanderen (5 procent) en Luxemburg (5 procent) tellen amper nog Covidpatiënten op intensive care.

Tussen 11 en 17 juni werden gemiddeld 6,1 Covid-overlijdens per dag geteld, zo blijkt nog uit de gegevens van Sciensano. Op weekbasis is dat een daling met 28 procent. Sinds het begin van de pandemie zijn in België al bijna 1,08 miljoen coronabesmettingen geteld. Het virus heeft aan 25.136 mensen het leven gekost.

Intussen hebben al bijna 6,3 miljoen mensen minstens één dosis van een coronavaccin gekregen. Dat komt overeen met 67,9 procent van alle volwassenen, en 54,4 procent van de totale bevolking. Van hen zijn ruim 3,5 miljoen mensen al volledig gevaccineerd: 30,4 procent van de hele bevolking, 38 procent van de volwassenen.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent