©  Joren De Weerdt

Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Gil Plaquet

Franse discotheken heropenen op 9 juli, ook concerten weer mogelijk

Concerten met staand publiek zijn vanaf 30 juni weer mogelijk in Frankrijk, en discotheken kunnen vanaf 9 juli de deuren heropenen. Dat heeft de Franse minister van Cultuur, Roselyne Bachelot, maandag aangekondigd.

Bron: BELGA

Zaalconcerten kunnen vanaf eind deze maand plaatsvinden met een capaciteit van 75 procent, voor concerten in openlucht kan dat aan volle capaciteit. Enkel bij concerten met meer dan 1.000 aanwezigen zal een bewijs van vaccinatie of een recente negatieve test gevraagd worden. Die regel geldt nu al voor optredens voor een zittend publiek.

Voor concerten waarbij een vaccinatiebewijs of negatieve test gevraagd wordt, zal een mondmasker niet langer verplicht zijn, maar wel aanbevolen.

Dezelfde regels zullen ook gelden voor de discotheken, de enige culturele sector die al sinds de start van de pandemie de deuren gesloten moet houden. “Het idee is om jongeren en minder jongeren toe te laten om veilig te feesten”, klinkt het.

Concertorganisatoren en discotheekuitbaters zullen wel een testfaciliteit moeten voorzien, zodat bezoekers een sneltest kunnen laten uitvoeren.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent