© Hilde Van de Weyer

Kiwanis Club Xenia schenkt 3.500 euro aan Horizont vzw

Tessenderlo -

Tijdens de eindejaarsperiode organiseerde Xenia een kerstkaartenverkoop die buiten de eigen verwachtingen een enorm succes kende. De opbrengst van deze verkoop, zo'n 3.500 euro in totaal, ging naar Horizont vzw. Met het bedrag zullen zij een kamp voor jonge, vaak alleenstaande moeders organiseren.

Hilde Van de Weyer

Het coronabeestje verhinderde telkens het moment om de beloofde cheque te overhandigen, maar afgelopen week was het dan toch eindelijk zover. Met veel trots kon Xenia-voorzitter Ann het bedrag overhandigen aan Roeland Schaeken, coördinator van Horizont vzw.

Met dit bedrag kan Horizont vzw, bij middel van hun onderafdeling ‘Rap op Stap’, in september 2021 het eerste van vier geplande verlengde weekends organiseren voor jonge, veelal alleenstaande moeders en hun kind. In een groepje van acht zullen ze, samen met de nodige omkadering, een korte vakantie kunnen beleven in een vakantiepark. Tijdens dit weekend worden hen vaardigheden en handvatten aangereikt die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken, ook wat kinderverzorging en opvoeding betreft. Verder wordt geprobeerd om hen met de lotgenoten een netwerk te laten opbouwen, waar ze ook na de vakantie gebruik van kunnen maken voor het uitwisselen van tips, voor steun en vooral voor vriendschap. Tenslotte is het natuurlijk de bedoeling dat de moeders ook een positieve, zorgeloze tijd kunnen beleven en dat ze genieten van dit uitje.

Horizont vzw strijdt tegen sociale uitsluiting en wil zinvolle vrijetijdsbesteding – in de ruime betekenis van het woord – toegankelijk maken voor diegenen in de samenleving die hiervan uitgesloten worden. Horizont vzw heeft als werkdomein de provincie Limburg en heeft sinds 2008 al verschillende lokale ‘antennes’ opgericht, ook in Tessenderlo. Zo kan je Roeland en collega Stijn elke maandag in de kantoren van Het Loo vinden, waar ze tussen 9 en 16 uur op afspraak te bereiken zijn via tessenderlo@rapopstap.be.

Niet te Missen